כך תקבלו רישיון נוטריון
דף הבית » כך תקבלו רישיון נוטריון
נוטריון הנו עורך דין שמחזיק בוותק של 10 שנים ובמגוון סמכויות נוספות, סמכויות שמאפשרות לו להעניק שירותים ציבוריים, כך שבאופן כללי ניתן לומר שנוטריון רשאי לאשר, להעיד, לאמת ולערוך מסמכים משפטיים. את סמכויות הנוטריון מקבלים לאחר שעוברים הסמכה פרטנית בהתאם לחוק הנוטריונים, וכמובן רק אם עומדים במגוון כללים נוקשים, וזאת כי הנוטריון מחזיק בהשפעה רבה ודי בחתימת הנוטריון על גבי מסמך בכדי שזה יהפוך לעדות קבילה בעת משפט.
אם נציץ בדפי ההיסטוריה, נמצא שעד שנת 1976 היו בארץ שני סוגים של נוטריונים: נוטריון שהחזיק בתפקיד ציבורי שעסק במסמכים פנימיים ונוטריון שעסק במסמכים שנגעו לחו”ל, אך כיום הנוטריון עוסק בשני האפיקים במקביל.
מתעניינים להיות נוטריונים? ריכזנו עבורכם את השלבים השונים בתהליך, לצד פרטים חשובים שמסייעים לקבל את הרישיון הנחשק.
תנאי סף להסמכת נוטריון
נוטריון הנו דמות ציבורית וחלק מהותי מתפקידיו מיוחסים אך ורק לו. מכאן שתהליך הסמכת נוטריון מצריך לעמוד בשורה של כללים נוקשים, ועל כן אם גם אתם תוהים איך להפוך לנוטריון, ראשית נציג את חמשת תנאי הסף:- הנוטריון צריך להיות אזרח ישראלי.
- הנוטריון צריך להיות חבר בלשכת עורכי הדין בארץ.
- ההיסטוריה של הנוטריון צריכה להיות נקייה ללא רבב – הוא אינו יכול להחזיק בעבירת קלון והוא אינו יכול להתקדם לעבר התפקיד אם בעבר הוא הושעה מלשכת עורכי הדין.
- חובה לעבור השתלמות מיוחדת.
- הנוטריון צריך להחזיק בניסיון של 10 שנים בתחום עריכת הדין.
כיצד עובד תהליך ההסמכה?
נשמע כיוון מעניין? כך תהפכו לנוטריון – עברו אחר השלבים הבאים: עורך דין שמגלה עניין בלהיות נוטריון ראשית צריך לוודא שהוא עומד בחמשת תנאי הסף שזה עתה ציינו. לאחר מכן עליו להגיש את מועמדותו בוועדה לרישוי נוטריונים במשרד המשפטים, כאשר ועדה זו מתכנסת רק כפעמיים בשנה, והיא זו שבוחנת את היתכנות המועמד. בכדי להתעדכן מתי מתכנסת הוועדה יש להיכנס לאתר של משרד המשפטים, ובאותה הזדמנות מוטב להוריד מהאתר טפסים רלוונטיים. מה עוד? צריך לשלם אגרה ולשלוח את הבקשה בהתאם למועד האחרון שצוין באתר. לאחר שמבררים אודות המועד, בודקים שעומדים בתנאי הסף וממלאים טפסים רלוונטיים, צריך לצרף לבקשה מספר מסמכים. להלן רשימת המסמכים הרצויה:- אישור מקורי מלשכת עורכי הדין – אישור שמעיד על חוסר הרשעות משמעת.
- תעודת אזרחות עדכנית ממשרד הפנים, או לחלופין רישיון לישיבת קבע בארץ.
- תצהיר אישי בו מפרטים אודות הניסיון כעורך דין – חשוב להקפיד על ציון תאריכים מדויקים.